11-05-12

Oplossingen zoeken voor de hel losbarst

Sommigen denken nu misschien dat ik wat voorbarig ben, dat ik panikeer... Niets is minder waar. Als je de reis op het boemeltreintje een 2e keer moet maken, zorg je ervoor dat je je ticket en picknick klaar hebt voor't vertrek, en je er geen meer moet zitten smeren op de trein! Ik moet Killroy dus bedanken me te overtuigen toch thuis te blijven vanaf nu, aangezien m'n eerste reactie was wel efkes een break te nemen, maar dan terug te gaan werken. Ondanks de fout al eens gemaakt te hebben, was ik alweer vergeten die niet meer te herhalen. Ik blijf er dus wel degelijk nuchter onder en - meestal - ook kalm en rustig. Hoe meer ik nu kan voorbereiden voor mezelf en Kyran, hoe beter de kussentjes opgeschud zijn om ons rugje te steunen tijdens de lange trip. Aangezien ik geen zin heb in het isolement van de laatste keer, kijk ik nu al uit om dat te voorkomen. Deze morgen stapte ik dan ook het CAW van Ieper binnen om te kijken wat er allemaal mogelijk was. Tot mijn grote opluchting een heleboel, dus we kunnen van start met een aantal planningetjes. Ook financieel moet ik mijn hoofd boven water kunnen houden deze keer, dus nu al alle instanties gaan platlopen en mijn rechten gaan uitpluizen, ook daar de juiste begeleiding voor gaan zoeken. De Sociale dienst van het leger is al in actie gezet, het CAW kan me ook volop begeleiden, volgende afspraak is die met het OZ, die de laatste keer na maaaaaaaanden uiteindelijk iemand zond als alles zo goed als voorbij was en dan nog durfde luidop zeggen dat ze "nu nog weinig konden doen" Deze keer kunnen ze de premie die ik al jaren betaal zonder hem nodig te hebben tot nut stellen. Ik kan nog op m'n benen staan en dus ook nog auto rijden, dus ik ga ze persoonlijk de pieren uit de neus gaan halen! ;)

Ergens voel ik me er goed bij die kans nu te krijgen, en alles te kunnen voorbereiden zoals ik het wil, ongeacht de duur of bestemming van onze trip. Iedereen weet hoe leuk het is gerust te kunnen zijn dat je je weinig zorgen hoeft te maken eens je reis is gestart, niet? Dit voelt ook zo aan. Met meneerke Moed en Madame Courage aan de arm, zie ik het nu goed zitten de reis zo makkelijk en comfortabel te maken als mogelijk. En dat begint met een degelijke voorbereiding. Zeg nu zelf: voorbereidingen voor een reis zijn wel druk, maar leuk om te doen, als je er het gemak ervan kan voorstellen...

Het volgende bezoekje is aan De Cersekorf in Ieper, maar dan ga ik moeten voortmaken, want Kyran heeft vroeg gedaan op school de vrijdag.

Verdere planning :

Een lijstje wat nog moet gebeuren in huis en dat dan natuurlijk ook proberen in orde te krijgen.

Een map aanleggen met onderverdelingen tegen dat mijn hersenen weer proberen dement te doen en ik de papierenwinkel niet meer zou aankunnen... :)

Een kalender maken met me-tijd en Kyran- tijd : gezamenlijke uitstapjes en uitstapjes voor mezelf met de mensen die me dierbaar zijn.

Een goeie maar goedkope tuinman zoeken die me kan helpen in de tuin en overnemen wanneer nodig.

Een "boodschappenlijstje" (lees lijstje met tips ) aanmaken voor mensen die hetzelfde meemaken en hun familie en vriendenkring, zodat ze kunnen meegenieten van de reis en er ook iets van kunnen opsteken.

Je leest het, hé! Vervelen zal ik me alvast - nu nog - niet doen! :)

Deze morgen ook een prachtige spreuk gelezen in het CAW :

There is a crack in everything... that's how the light gets in...

Leonard Cohen

Het deed me er aan denken mijn CD's van onder het stof te halen, en een degelijke CD- speler te gaan kopen, aangezien de mijne in huis allen de geest hebben gegeven... :) En ook met regelmaat es te gaan surfen op sites met spreuken. Ze intrigeren me al jaren, maar vanmorgen besefte ik hoeveel waarheid er in steekt, en zelfs een opkikkertje zijn!!!

En nu naar De Cersecorf, wordt - zoals gewoonlijk - vervolgd!!!13:36 Gepost door Véke in Blog | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Mooi....traantjes en trots op je...men dapper soldaatje xxxx à__-

Gepost door: Marleen | 11-05-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.