30-07-12

Heerlijke pauze

Zalig die pauze!!! We genieten ervan met volle teugen, ja, oke, in de mate van het mogelijke tijdens het herstel nog van de debulking, en wat kleine ongemakjes van de reeds gekregen chemo. Maar we genieten, da's 't voornaamste.

Terug samen spelletjes spelen, knutselen, koken, eten... Niet dat kyran geen lekker eten krijgt als mama ziek is, maar met z'n 2 genieten is ook voor hem leuker. Gisteren speelden we leuke gezelschapsspelletjes en mocht kyran een fietstocht meedoen met Ann en Johan en de kinderen. Vandaag knutselden we in de voormiddag, en gaan we direct lekker buiten eten. Bagnatjes, tomaat, komkommer, meloen, aardbei en toespijs in't zonnetje : voor ons geld waard gewoon!!! De energie hebben om te kunnen op een bankje zitten buiten ipv van de zetel. Na de middag mag Kyran weer naar Ann met de kindjes, en ze gaan zwemmen, dus er is er eentje doodcontent!

Ik hoop op de goedgezindheid van de weergoden, dat we deze week ons uitstapje met rolstoel naar zee kunnen uitvoeren. We kunnen ook al uitkijken naar een bezoekje deze week van opa en oma. Opa komt koken voor ons : Keileuk!!! Met wat geluk en hulp van ons zonneke kunnen we ook buiten eten woensdag...

Komend weekend is er ook kermis in ieper, mss een vrijwilliger zoeken om ons een van de 2 dagen mee te nemen, want maandag volgt weer chemo, en zou't wel es weer even gedaan kunnen zijn met de pret.. Nemen wat je kan, het moment dat het kan is hier bij ons de boodschap!!! ;) Ik hoop op mooi weer dat weekend, kermis voor Kyran en mss een leuk terrasje doen voor mama... ;)

We hebben dus een klein beetje de batterijtjes kunnen opladen tot nu toe, voor mij - en Kyran wss ook - es een leuke oppepper tussendoor die ferm deugd doet. En hopelijk genoeg energie heeft om komende chemo's het hoofd even te bieden zonder al te veel dipjes!!! ; )

Voor sommigen klinkt het misschien banaal, maar het huisje wat opruimen, al is't in slow-motion, en Kyrans kleerkast weer effen kunnen leggen na al die tijd, het lucht op. Huishouden laten doen door anderen is helemaal niet leuk, als er telkens vreemden komen. Achteraf heb je driebubbel werk : je kasten weer op orde krijgen, want niks staat nog op z'n plaats. Je gerief op de juiste plaats terug zetten, want dat kunnen ze ook niet. En heel veel dingen ben je gewoon kwijt, en vind je dan per toeval terug door een verhuis, die ik deze keer niet van plan ben te doen... Lief dat ze er zijn, jammer dat er zo weinig goeikes zijn. Onze wil spelletjes spelen, met Kyran spelen, koffieke drinken, alles behalve doen wat nodig is in huis. Als je je dan mottig en slecht voelt van de chemo, en een wekker in huis maar niet wil zwijgen... Dus, gezonde menskes, als't huishouden je es te zwaar valt, denk er dan aan dat niemand het beter kan da jij zelf!!!

Ik ben alvast blij dat het weer wat op z'n plooi ligt in huis, en da'k het zelf kon doen... :) :) :)
12:48 Gepost door Véke in Blog | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hai Veerle,

Nog bedankt voor je mailtje! Heb zojuist het laatste uur gespendeerd aan het lezen van je blog. Wow! heftig om te lezen hoor! Maar ook heel mooi en ontroerend. en fijn dat je lieve mensen om je heen hebt. Ik zal regelmatig checken of je al weer nieuws hebt. zet 'm op, sterkte voor jullie twee en ik denk aan je.

Groetjes Angenita (Verviers)

Gepost door: Angenita | 30-07-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.