30-07-12

Heerlijke pauze

Zalig die pauze!!! We genieten ervan met volle teugen, ja, oke, in de mate van het mogelijke tijdens het herstel nog van de debulking, en wat kleine ongemakjes van de reeds gekregen chemo. Maar we genieten, da's 't voornaamste.

Terug samen spelletjes spelen, knutselen, koken, eten... Niet dat kyran geen lekker eten krijgt als mama ziek is, maar met z'n 2 genieten is ook voor hem leuker. Gisteren speelden we leuke gezelschapsspelletjes en mocht kyran een fietstocht meedoen met Ann en Johan en de kinderen. Vandaag knutselden we in de voormiddag, en gaan we direct lekker buiten eten. Bagnatjes, tomaat, komkommer, meloen, aardbei en toespijs in't zonnetje : voor ons geld waard gewoon!!! De energie hebben om te kunnen op een bankje zitten buiten ipv van de zetel. Na de middag mag Kyran weer naar Ann met de kindjes, en ze gaan zwemmen, dus er is er eentje doodcontent!

Ik hoop op de goedgezindheid van de weergoden, dat we deze week ons uitstapje met rolstoel naar zee kunnen uitvoeren. We kunnen ook al uitkijken naar een bezoekje deze week van opa en oma. Opa komt koken voor ons : Keileuk!!! Met wat geluk en hulp van ons zonneke kunnen we ook buiten eten woensdag...

Komend weekend is er ook kermis in ieper, mss een vrijwilliger zoeken om ons een van de 2 dagen mee te nemen, want maandag volgt weer chemo, en zou't wel es weer even gedaan kunnen zijn met de pret.. Nemen wat je kan, het moment dat het kan is hier bij ons de boodschap!!! ;) Ik hoop op mooi weer dat weekend, kermis voor Kyran en mss een leuk terrasje doen voor mama... ;)

We hebben dus een klein beetje de batterijtjes kunnen opladen tot nu toe, voor mij - en Kyran wss ook - es een leuke oppepper tussendoor die ferm deugd doet. En hopelijk genoeg energie heeft om komende chemo's het hoofd even te bieden zonder al te veel dipjes!!! ; )

Voor sommigen klinkt het misschien banaal, maar het huisje wat opruimen, al is't in slow-motion, en Kyrans kleerkast weer effen kunnen leggen na al die tijd, het lucht op. Huishouden laten doen door anderen is helemaal niet leuk, als er telkens vreemden komen. Achteraf heb je driebubbel werk : je kasten weer op orde krijgen, want niks staat nog op z'n plaats. Je gerief op de juiste plaats terug zetten, want dat kunnen ze ook niet. En heel veel dingen ben je gewoon kwijt, en vind je dan per toeval terug door een verhuis, die ik deze keer niet van plan ben te doen... Lief dat ze er zijn, jammer dat er zo weinig goeikes zijn. Onze wil spelletjes spelen, met Kyran spelen, koffieke drinken, alles behalve doen wat nodig is in huis. Als je je dan mottig en slecht voelt van de chemo, en een wekker in huis maar niet wil zwijgen... Dus, gezonde menskes, als't huishouden je es te zwaar valt, denk er dan aan dat niemand het beter kan da jij zelf!!!

Ik ben alvast blij dat het weer wat op z'n plooi ligt in huis, en da'k het zelf kon doen... :) :) :)
12:48 Gepost door Véke in Blog | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-07-12

Naar huis...En een week rust !!!

Content!!! Deze morgen 08u30 gingen de "kwaaddoeners" - 2 flashy groene plastic dingetjes die me deden denken aan aliens - eruit. De ontsteking en problemen zouden door de 2 alientjes zijn veroorzaakt, die zitten nu veilig in een potteken, waar ze nog weinig kwaad kunnen uitsteken. Mijn nieren kunnen nog wat opspelen, dus moet ik zeker veel drinken vandaag en komende dagen, wat maar normaal is, hé!

Het chemo- programma werd ook aangepast, ipv 2 weken de maandag chemo en dan 1 week niet, wordt het 1 keer om de 3 weken de maandag chemo, de carbomono, en de gemzar valt weg. Nu maar hopen dat dit draagbaarder is voor dat magere lijfje van me, en ook voor ons gezinnetje en de mensen die ons helpen. Het programma is alvast minder zwaar. Het kan het risico inhouden dat de ziekte sneller terug keert, maar terugkeren doet het toch, dus waarom die kostbare tijd dan continue ziek doorbrengen?

In september vertrekt Kyran al naar het eerste leerjaar, volgend jaar in mei wordt ie 7 en doet ie zijn 1e communie... Alweer wat dingen om naar uit te kijken, wat extra's, niet? De chemo kan helpen, maar richt ook veel kwaad aan, dus zien we wel wat het geeft deze keer.

Na wat getrek verkreeg ik ook een weekje uitstel. Ik vertelde Killroy dat deze week de week was die ikzelf aan m'n zoontje had beloofd : een betere mama, minder ziek, om meer dingetjes samen te doen. Het feit dat we vandaag al vrijdag zijn, en ik die week aan het hospitaal moest afgeven, wou ik een week uitstel chemo, die ik ook heb gekregen. Want van 20 juni tot nu kwam ik amper uit de zetel tot nu, dus ik had er recht op, wij hadden er recht op!!! ; ) En gekregen dus! ;)

Ik moet vandaag nog even op de tandjes bijten voor de stents die eruit moesten, wat ik heb gedaan, want het was met plaatselijke verdoving. Ik ben flink geweest : Ikke nu kadooke!!!! = Straks na de middag naar huis...  Een weekje voor Kyran en mij.... :) :) :) En laat daar nu aub niks meer tussen komen. Volgende chemo staat geboekt voor 6 augustus, tot dan : Congé! ;)  :)10:22 Gepost door Véke in Blog | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

26-07-12

Dagkliniek werd opname...

Zoals wel verwacht, werd de dagkliniek een spoedopname, met heel wat testen, onderzoeken, medicatie...

De eerste 2 dagen zat er niet veel leven in, veel slapen, ik was uitgedroogd bleek.... Veel vocht toegediend gekregen, maar eten raakt er moeilijk in. Het overgeven krijgen ze niet gestopt. Resultaat : eetverbod tot later order?

Dit gaat toch zo geen 4 maand doorgaan vroeg ik de oncoloog ( Killroy ), want dat houden ik, noch mijn lijf, noch mijn zoontje vol op deze manier vol. Is dit wel de juiste chemo? Had je niet beter bij de andere gehouden? Die nam aan, en na 10 dagen ziek zijn kon ik teminste eten... en recupereren dus.Daar ben ik dus echt wel bang voor... Ik weeg al zo weinig, daar kan en mag eigenlijk niks meer af... Het was ook nog maar de eerste sessie van een reeks van 6 chemo's ( telkens in 2 delen dus eigenlijk 12 in totaal )

Ondertussen zijn we donderdag, mag ik sinds gisterenavond eindelijk terug iets eten. Kyran heeft geluk en wordt overstelpt met verrassingen door z'n meter en peter, dus dat zit oké. Gisteren is ie nog langsgeweest, nu was het al van de zondag geleden dat ik hem nog zag, en deugd dat da deed!!!!

Nu hoop ik vandaag nog Killroy te zien, en wat antwoorden te krijgen op mijn vragen en uitstl van de chemo die ik komende maandag al zou moeten krijgen, want die zie ik al helemaal niet zitten....

Ms morgen naar huis???


11:19 Gepost door Véke in Blog | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |