12-10-12

Optimistisch positief realisme

Daar geloof ik heilig in... Dat aan ziek zijn - ook kanker - positieve zaken zijn verbonden. Elke patient die de zon in z'n gevecht probeert te steken kan dit beamen. Je leest en hoort het zoveel, vooral van kankerpatienten, maar ook anderen die langdurig ziek zijn : Je hebt een andere kijk op het leven. Als mini 2- koppig gezinnetje hadden we het tot nu toe niet echt breed, wat er wel voor zorgde dat we ook voor het ziek zijn heel intens genoten van alles wat we wel hadden. Elkaar, het optimisme, het vertrouwen, de pret met elkaar als mama en zoon, onze diertjes... Ik val misschien in herhaling, maar dat doet zo'n deugd, dat ik het wil doorgeven aan anderen daar op te letten. Wees gelukkig, met wat je hebt, wacht niet tot "de juiste" langskomt, of de rekening wat dikker gespijsd is, of... Wacht niet, punt. Leef vandaag, leef nu, en haal er alles uit wat je kan. De kleine dingen apprecieren kan o zo'n deugd doen, je kan zo genieten met een gezinnetje!

Het heeft mij hier en daar ook wel eerst wat klappen gekost om dat nog intenser te doen. De grootste kwam in 2012, dat hoef ik niet te vertellen... In 2010 was er nog hoop op herstel, of een paar jaar "pauze". Dat die pauze maar zo'n anderhalf jaar duurde, zorgde ervoor dat ik nu - om eerlijk te zijn - nog intenser geniet, al dacht ik toen dat nog meer genieten niet kon. Blijkbaar waren de oogjes nog niet helemaal open! :)

Sinds begin dit jaar zijn ze nu toch grotendeels open denk ik, helemaal objectief kan ik dat natuurlijk niet zeggen, hé! Voor mij heeft het ziek zijn me veel geleerd - ik leer nog elke dag denk ik - en zelfs deuren geopend die ik misschien nooit zou hebben bekeken voorheen. Zelfs lessen die ik heb geleerd, een van de bekendste : In nood kent men z'n echte vrienden... ( Of beseft men dat je de deur moet openzetten voor andere en eerlijker vriendschappen zoals in mijn geval ! )Sinds 2010 kapte ik met alle teken, vlooien, luizen, kortom : alles wat ging lopen met mijn energie. Al maak ik nog steeds fouten en beoordeel ik nog bepaalde zielen verkeerd, waardoor ik blunders bega. Maar ik besef het gewoon iets sneller, en doe er ook sneller iets aan.

Mijn grootmoeder zaliger, ons "Moemoetje" zei me altijd dat alles gebeurde met een reden, dat " het blaadje hierboven al lang was geschreven, en dat wij niks meer in de pap hadden te brokken " Gelijk had ze... Haar woorden klinken me bijna dagelijks door het hoofd. Ik leerde nieuwe zielen kennen, en liet het  toe ze te vertrouwen en ze toe te laten in mijn leven. Beter luisteren naar mijn lichaam, mijn zoontjes noden nog beter aanvoelen... Een wens van jaren ben ik nu aan het volbrengen : calligrafie leren. Wat ik thuis niet doe, doe ik nu in cursus... Allemaal zaken waar ofwel de tijd, ofwel de aandacht ervoor zou ontbreken moest ik nu nog gezond zijn. Nu moet ik rusten, nu moet ik kalemr aan doen, het moet, er is geen keus. Maar het opent nieuwe deuren waar nieuwe en andere belevenissen achter schuilen dan voorheen...

Een lach, een traan, het is nu allemaal veel intenser, waardoor je echt "leeft". Mijn voordeel aan een slechte jeugd, het jaren alleen staan met een zoontje, en nu het ziek zijn : Ik ervaar dingen wat velen die het "beter" hebben nooit hebben meegemaakt als ze het koppeke leggen. Ik zeg dikwijls : mijn rekening is wat mager, maar we hebben al wat nodig is, we hebben optimisme, en we hebben elkaar... Dus ik beschouw mezelf, en eigenlijk Kyran ook steenrijk. Wij bezitten wat velen niet bezitten : intens geluk ervaren voor we gaan... :p

Optimistisch positief realisme : weten dat Pietje de Dood u wil pakken, en eerst nog verstoppertje spelen... Hihihi


09:39 Gepost door Véke in Blog | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Ik begrijp je Véke, gelukkig zijn is heel belangrijk in je leven en dat is inderdaad je rijkdom!

mvg

Carine

Gepost door: Carine | 12-10-12

Reageren op dit commentaar

zo is het véke, ik ben wel pietje maar niet de dood lol!


grtzzz

piet:)

Gepost door: piet | 12-10-12

Reageren op dit commentaar

CHAPEAU MEID ;) !!!!!

Gepost door: ingeborg | 12-10-12

Reageren op dit commentaar

Mooi gezegd zus. x

Gepost door: Hannelore | 16-10-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.