20-12-12

Scan nummer "tel kwijt" :)

Valiesje op wieletjes staat alweer klaar om niet te hoeven sleuren, en ja, alweer notebookje bij, brei en agenda... Vaste inhoud aan't worden bij de routine dagziekenhuis. Al begint de dag al compleet verkeerd, dat beloofd!!! Zo'n 10 minuten na het opstaan, voel ik het zweet uitbreken : voor mij het signaal om asap neer te gaan zitten, en nog liever liggen. In de keuken plof ik me op de eerste beste stoel. Ik merk dat dat weinig effect heeft, en ga dan maar voorzichtig op handen en knieën gaan zitten om naar de living te kruipen en me daar op de koude vloer neer te leggen en benen omhoog te steken. Hopelijk komt dit snel goed! Kyran trekt grote ogen "mama, wat doe jij nu? " en ook de poezen snappen het niet goed en komen duwen, kopjes geven en likken. Balou, waar zelden klank uit komt, loopt ongersut luid te miauwen. Het gaat niet meteen over en ik moet toch zon dikke 10 minuten blijven liggen eer ik erin slaag terug voorzichtig recht te staan. Aangezien ik iedereen die me wou brengen afscheepte omdat het "maar" scan was, heb ik geen andere keus dan zelf te rijden. Even wachten nog op Kyrans taxi... Wat een weer! Ze zijn wat laat, maar in zo'n weer kan dat wel. Scan is voorzien tegen 08u45, nu wordt het echt wel tijd, ik kom straks te laat! Ook dat nog! 8u15, lap, daar gaan we dan! Blijkbaar geen taxi deze morgen en ik stap met klein hartje in de auto. Met gebrek aan concentratie door de chemo en co ben ik er helemaal niet happig op om in het donker te rijden, laat staan voorbij het VTI, waar iedereen loopt, fietst of zomaar midden de baan stopt. Ook de Haiglaan heb je ogen opzij en achterop nodig doordat niemand vind dat ze moeten kijken voor ze overrijden, maar wel voorrang van links inlassen. dan nog een stopplaatsje zoeken omdat er geen verkeer door de schoolstraat mag, en ik me daar echt wel wil aan houden, daar zovelen dit niet doen. Uiteindelijk kan ik naar de Kiss en ride zone rijden, en staat er gelukkig nog een begeleider voor de schoolrij. Oef!

De klok tikt door, maar als het wat vlot gaat, haal ik het mss nog net. Niet dus, elke boer of camionchauffeur moet blijkbaar mijn kant op en elk rond punt staat strop. Ik hang dus! Tegen dat ik in het onthaal van het ziekenhuis landt is het tijd voor mijn scan en... er zit zo maar zo'n 7 man voor te wachten om in te checken... Aiaiai! Franky vermoordt me gewoon! Tja, effe diep ademhalen, er is gewoon niks aan te doen dan afwachten.

Gelukkig gaat het inchecken nogal vlot - niet naar gewoonte ;) - en kan ik tegen 09u15 naar boven, grandioos te laat. Met een klein hartje meld ik me aan en leg ik kort uit hoe't komt dat ik zo laat ben. Maar onze Franky is goedgeluimd en het is geen probleem. Ze prikken me heel snel aan, sneller dan anders en even later mag ik al onder de scan. Altijd wel een minder leuk moment. Voel me ambetanter bij het onder de scan gaan dan de uitslag te aanhoren!!!

Na een klein uurtje komt een verpleegster de kamer in om het kathedertje uit m'n porthacat te halen. Ik raad het haar af, aangezien de bloedresultaten er nog niet zijn, en mijn intuïtie me zegt dat - na zo'n morgen - er meer aan de hand is dan een gewone bloeddrukval. Eerst wil ze protesteren, maar ik hou voet bij stuk, en ze gaat checken bij Killroy... Rara wie heeft gelijk??? lol

Als even later onze Killroy binnenwandeld met alles wat ik had gevraagd, excuseert hij zich, en zegt dat er bloed is besteld. 1 zakje maar, zodat ik op tijd thuis zou zijn. Ik vertel hem dat Kyran opvang heeft en ik niet van plan ben volgende week nog es opnieuw te komen en hij bestelt een 2e bij. Het bloed heeft langer tijd nodig om in te lopen dan bloedplaatjes, vandaar zijn aarzeling. Alweer moet hij lachen met mijn instinct. "Het is wennen aan een patiënte die zo goed weet wat haar lijf wil duidelijk maken" Ik vraag nog snel wat papieren die nodig zijn voor 't werk, zieknfonds, huishoudhulp enz... Pfffffffff, wat een paperassenwinkel zeg! Gelukkig werkt mijn brein af en toe alweer een beetje!!! :)

Tegen 16u30 ben ik van alles af, en kan ik weer verder voor even! Onze Kyran snel ophalen, en huiswaarts!!!

08:49 Gepost door Véke in Blog | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

zeg tegen de "franky" dat m bedankt is hé Véke, veel sterkte!

Gepost door: piet | 20-12-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.