06-01-13

Etentje Tegoare Ieper 5 januari

Gisteren een heel gezellig feestje met Tegoare Ieper mogen meemaken. Met zo'n 120 man waren we welkom in het zaaltje aan de kerk van Augustijntje. :) Na een heel hartelijke ontvangst, startte de apero met heerlijke hapjes door de vrijwilligers gemaakt met een glaasje cava rosé of fruitsap. De traiteur liet even op zich wachten, maar zorgde voor een lekker maal. Gratinaardappeltjes met orloff vergezeld van zowel warme als koude groentjes en peertjes. Met een dik rond buikje konden we dan samen genieten van een dolkomieke show verzorgd door het Pip (? ) van Ieper, die iedereen aan het lachen bracht, en de kleintjes op de dansvloer hun energie deed afwerken.

Tijdens de pauze werden we verwend met een kop koffie, heerlijke koekjes en hemelse pralines. Het verwennen leek maar niet op te houden. Na een pakkend afscheid van Marcel en alle bijhorende perikelen erond die Marcel - en niet alleen hem - tranen in de ogen bezorgden, werd de show afgesloten met een tombola, waarbij elk gezin prijs had en op die manier kreeg dan ook iedereen een kadootje die ze zelf mochten uitkiezen. Kyran was supercontent met een zak Knecks en kniebeschermers. Ikzelf vond een leuk houten hartje met 3 glaasjes in om kaarsjes in te branden. Dat hebben we direct uitgetest bij het thuiskomen, natuurlijk!

Moe en voldaan konden we terug naar huis, om de warmte en gezelligheid van ons huisje weer te omarmen en onze vermoeidheid weg te werken in het zetelke en vroeg bedje. Maar het genot hebben we weer gehad, alweer een leuke herinnering bij om te klasseren bij de rest! Dank je wel, Tegoare!!! Blij dat ik jullie mocht leren kennen in 2012, en 2013 mocht starten met jullie!!!


Een hartverwarmend gedichtje die op het onderleggertje van ons etentje stond : ( aangepast van dochterken naar zoon... ) :

Mijn kleen, kleen zooneken.


Gelijk een kwartelke van kwik,
Gelijk een moorke soms zo zwart,


Maar nu gewassen je daar zit,
daar is geen engelken zo wit,
daar is geen lammeke zo zoet,
Mijn kleen, kleen zooneken, mijn bloed!

Ik hef je op de okselkes omhoog,
Ik zie een sterreke in elk oog,
en voor mijn armoe word ik blind,
mijn kleen, kleen zooneken, mijn kind!

René De Clercq

13:25 Gepost door Véke | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Veerle wat heb jij dat mooi verwoordt. Het nieuwjaarsfeest was heel leuk. Iedereen heeft ervan genoten. Hopelijk kunnen we nog dikwijls genieten van allerlei activiteiten. Hartelijke groetjes Roos

Gepost door: Roos | 06-01-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.