08-03-13

Ook Kyran betaalt de rekening...

Na alle recente gebeurtenissen deed het bezoekje van Kyrans kinderpsychologe me beseffen dat mijn schatje, nog net geen 7 jaar, al 2 jaar mee de rekening betaalt.

Dat besef had ik wel al, maar de laatste maanden valt het meer en meer op. Mensen komen in ons leven, en stelen z'n hartje, en wandelen dan weer weg. Degenen die er al in zaten, liepen weg door de ziekte. Vind hem wat jong om al barstjes in zo'n klein hartje te hebben. Ik weet, ik ben de mama, de leeuwin, de tijgerin die hem wil beschermen. Blijkbaar lukt dit niet in alles. ( WORDT AANGEPAST )

Mens, in wat een wereld leven we nu, verdorie, zeg??? Een ventje dat niet alleen sinds zijn 4 jaar zijn mama 2 keer heeft door een behandeling tegen de "stoute beestjes " heeft zien gaan, vrienden die in ons leven waren zien gaan lopen voor de ziekte, 3 familieleden heeft weten sterven en zo'n 4 huisdiertjes heeft begraven in nog geen 2 jaar tijd... Wanneer houdt het op voor hem? Of zal ie ook doen zoals de mama : ooit wordt het beter, op een dag komt alles goed. Om de 4e voordeur te zien aankomen en te merken dat het nog steeds niet is veranderd... I hope not!!!

 Het ventje had ook pas superflink zijn pijnlijke spuitje ondergaan tegen polio en co, toen we 's avonds merkten dat z'n voorste tandje boven, die maar niet wou uitvallen, vergezeld werd van het nieuwe die al doorkwam... Voor de 2e maal dat het ventje met 2 tandjes op elkaar zit. Deze keer ging het niet zo vlot bij de tandarts. Hij moest een paar pijnlijke spuiten krijgen om het tandje te laten uittrekken, want er zat een wortel aan die weigerde af te sterven van zo'n cm...

Het leven is zowieso geven en nemen, afscheid nemen hoort erbij, zei me iemand onlangs toen we weer es in de steek werden gelaten en een vriendschap verloren op een pijnlijke manier. Ja, inderdaad, da's waar. Maar genoeg is genoeg! Een volwassene kan het een en het ander dragen en verdragen. Maar bij een kind van 6 zijn er grenzen die wat minder ver reiken dan die van een volwassene. Hij heeft momenteel genoeg doorstaan, het mag nu even ophouden voor hem...

En ookal ontzie ik het vertrek voor de reis die we mogen meemaken dankzij het Wonderfonds, ik kan niet wachten tot we een week weg zijn van alle stress, oneerlijkheid en al hun vriendjes om te gaan ontspannen in de zon en het zwembad, puur genietend van elkaar en dankbaar dat we'r nog zijn. Simpelweg dat!

De confrontatie met de verzuring van de maatschappij weegt soms ferm door als je niet meer kan en mag gaan werken, er alleen voor staat met een kind en dan nog ziek bent wetend dat je nooit meer geneest...

Maar ik WEIGER aan die verzuring mee te doen, ik WEIGER achterbaks te worden om meer te "fitten" in onze citroenmaatschappij, ik WEIGER me anders voor te doen dan ik ben en WEIGER een pessimistische zuurpuim te worden om erbij te horen.

Ik EIS mezelf op, ik EIS mijn recht op gelukkig zijn en genieten met mijn hartdief, ik EIS mijn optimisme op en ondanks de dipjes, de mindere dagen, de moodswings en gebrek aan energie sommige dagen, EIS ik mijn LEVEN op zolang ik dat heb!!!! Like it or not!

KOM AAN MIJN FAMILIE EN JE KOMT AAN MIJ,

KOM AAN MIJN KINDEREN EN JE ZIET ZE NOOIT MEER TERUG!!!!!!

Onlangs gelezen, en niks is minder waar!!!!


09:23 Gepost door Véke in Blog | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

GENIET van de mooie momenten. JIJ EN JE ZOONTJE, niks is belangrijker !!

Gepost door: christiane | 20-03-13

Reageren op dit commentaar

Hey veerle

Het is al zo lang dat ik terug contact met je wou . Quentin vertelde dat je in de libelle stond . Ik ben in mijn auto gesprongen om hem te halen . En ja zo ben ik je eindelijk op het goede spoor . We moeten eens afspreken !! En als ikbje zoontje zie denk ik aan de tijd dat je voor onze kinderen zorgde. Ze waren dan ook kyran zijn leeftijd. Wat heb je toch meegemaakt Veerleke ! Een sterke vrouw ben je . Ik heb veel respect heb ik voor je ! Hopelijk schrijf je me terug . Ik zit niet op Facebook maar ik heb een mail en mijn gsm is nog altijd hetzelfde. We moeten eens afspreken ! Veerle het moet je goed gaan ! Veel liefs en een dikke kus . Dette

Gepost door: Laloo bernadette | 20-03-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.