07-10-13

Uitdaging om te stoppen met roken opnieuw aangegaan....

Gisteren opnieuw de koe bij de horens gevat en opnieuw een poging gestart te stoppen met roken. Vorig jaar lukte me dat zo'n kleine 6 maand, nu wil ik na een dikke maand "minderen" ( van een pakje per dag naar 1/3 pakje per dag ) terug volledig stoppen, aangezien ik bij elk stressmoment opnieuw naar meer dan de voorziene 10 sigaretjes per dag sprong. Uiteindelijk stel je bij minderen toch maar uit, en verleng je de pijn.... Vind ik toch, hé! De symptomen van stoppen ipv een paar dagen een paar weken, en dan bij het stoppen opnieuw verder afkicken. Had beter meteen het pakje opzij geschoven en de korte pijn.

Maar kom, gisteren rookte ik om 12u30 het laatste sigaretje van het enige pakje in huis, en besloot ik gewoon er geen meer te halen. Dat wou ik vrijdag al doen, maar toen Kyran mijn zuurgespaarde Nikon D 5000 liet tegen dek gaan, euh.... Recht naar de nachtwinkel!!!! Al dacht ik toen meteen het stoppen een weekje uit te stellen, lukte het me toch na het pakje dat ik toen haalde.

Het was eigenlijk tamelijk zwaar de ganse dag, maar qua humeur vond ik ( en mijn omgeving ) het nog meevallen. Na het avondeten ben ik dom beginnen doen tegen Kyran en gezichten beginnen trekken om de aandacht van de sigaretten weg te halen, want man, dat was piekepiek vlak na het eten, zenne!!! Een stukje zwarte chocolade erbij gehaald toen ik het lastig kreeg, en vroeg bed in gekropen...

Deze morgen viel het makkelijker mee dan ik had gedacht bij het opstaan. ik had geen zin om uit bed te komen, omdat ik wist dat ik naast mijn koffieke van elke morgen geen sigaretje van elke morgen mocht. Maar toen ik het kopje koffie had, leek het laten van dat safke nog te doen.

Ondertussen al 9u 45, brood gehaald bij de bakker - waar ze dus ook sigaretten verkopen - en zo'n 3 koppen koffie later nog steeds rookvrij. De ene moment geen last, de andere effe sereieus tandenbijten!

Ondertussen alle aanstekers weggeborgen en alle asbakken buiten leeggemaakt en uit het zicht gezet. Roken in huis deed ik al een tijdje niet meer, en sinds een paar weken ook niet meer in de auto. De sigaret die ik automatisch nam bij het instappen is vervangen door een kauwgom, en daarmee ook direct een nieuwe parfum in de auto, die nu naar " Intense Melon" ruikt door het pakje kauwgom... :D Maar toch beter dan sigaretterook!!!

Nu maar hopen dat het me lukt, en deze keer ook definitief liefst!!!

09:42 Gepost door Véke in Blog | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.