14-12-14

Winter blues.

Het grijze weer weegt door... Mijn energie gaat lopen bij het minste. Ook mentaal sta ik momenteel niet zo sterk als anders. Misschien ligt het aan de lange donkere en meestal grijze dagen? Het feit dat de merker van laatste controle van 33.2 naar 88 is gegaan kan er ook mee te maken hebben, en het verlies van mijn dierbare Nikon D 5000, en vooral de 2 Sd kaarten vol foto's die erbij zaten zullen ook wel wat helpen me wat moedeloos en energieloos te voelen vrees ik.

De krant maakte zelfs daarvan misbruik de situatie dik te overdrijven in de krant, iets waarbij ik me ook helemaal niet goed voel, zelfs schuldig. Ondanks het feit dat ik de kaartjes, en liefst mijn toestel ook, zou willen terugvinden en de media hier mss echt kan mee helpen, twijfel ik nu of het plaatsen van een artikel wel een goed idee was. Ik heb het niet voor leugens en de media deed nogal wat tabasco op het artikel, waardoor het niet alleen overdreven is, maar ook nog onwaar. Bij deze misschien nog es melden voor iedereen die even hard is geschrokken als mezelf, dat ik helemaal niet terminaal ben, maar palliatief. Een hemels groot verschil, aangezien ik nu 4 jaar palliatief ben, en iemand die terminaal is nog een 3-6 maand heeft te leven. Ook is de vierde chemokuur helemaal nog niet gestart, maar alles wijst erop dat dit niet zo lang meer zal duren, en zelfs nog eens is besproken geweest, daar de merker telefonisch wordt doorgegeven en ik mijn oncoloog niet heb gesproken sindsdien.

Het enige positieve aan het artikel is dat een gulle gever, Paul Vermandel, gisteren speciaal van Oostende naar Ieper kwam gereden met zijn vrouwtje om ons een Nikon D 90 te schenken, om ons de kans te geven al nieuwe foto's te nemen. Een geste waar woorden bij tekort schieten. Bij deze nogmaals dank aan Paul... Vanuit het diepste van ons hart!!!

Ook sms-jes bij wijze van steun kwamen binnen, en aanbiedingen voor fotoshoots zodat we wat foto's van ons beidjes hebben, wat hier ook een zeldzaamheid is, aangezien ik meestal achter de lens kruip ipv ervoor te staan! :D

Dank je wel aan alle mensen die het artikel delen ( mag ik nogmaals vragen de correctie erbij te plaatsen om geen medelijden te wekken, wat dus helemaal niet de bedoeling is... ) en zo zorgen voor een waterkansje dat de SD kaartjes mss terecht komen!!! Ik heb er geen hoop op, aangezien het even duurde eer we eigenlijk beseften dat onze Nikon niet meer te vinden was.

Ik zou zoveel mensen willen bedanken, en heb al zoveel de intentie gehad dan es iets terug te doen, maar de energie die er is gaat o zo snel weg, en wordt dus zoveel mogelijk aan de zoon voorbehouden, waardoor ook mijn intenties wat uitgesteld worden. Het restje gaat dan ook heel dikwijls naar de was en de plas, en nu de merker weer stijgt, lijd ik weer aan het "nestsyndroom" , wwz het huis zoveel mogelijk in orde krijgen, en opruimen tegen dat ik weer een kuur zou moeten starten... Mijn excuses dus aan iedereen die al zoveel voor me deed, en ik hierin de afwezige blijf...

Soms is zelfs een telefoontje energieslopend, waardoor sommigen misschien denken dat ik heb of hun goeie daden vergat. maar niks is minder waar. Mijn geheugen is wss al kleiner dan dat van een blaadje sla, ik ben verstrooid, moe en lusteloos de laatste tijd, met te weinig opflakkeringen van energie... Hopelijk is dit snel ook weer over, en kan ik wat mijn intenties waarmaken!!!

Als het jullie een troost mag wezen, zelfs mijn zo beheerde hobby's hebben al te lijden de laatste weken, dus vergeef me mijn "afwezigheid" een beetje! :D

Ik wil gewoon even benadrukken dat ik iedereen die ons steunt, hoe klein ook, echt dankbaar ben, en dat dit wel cliché is soms in jullie ogen, maar voor ons dikwijls veel meer betekent dan jullie beseffen...

Dikke dank je wel aan iedereen!

En nu even de zon bestellen en wat droog weer, ondanks de kou, want die is nodig... Het grijze en natte is er nu net iets teveel aan!!!

 

15:51 Gepost door Véke in Blog | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Vèke, ik duim dat je je SD-kaartjes en liefst ook je camera terug krijgt!
Probeer niet te zwaar te tillen aan de "leugen" van de krant. Volgens mij kennen die mannen daar niet eens het verschil tussen "palliatief" en "terminaal". Ik hoop alleszins dat je nog vele jaren palliatief mag blijven ;-)

Gepost door: Saskia | 14-12-14

Reageren op dit commentaar

Ja, spijtig van je SD-kaartjes, maar blijft toch verder hopen op die ene eerlijke persoon.
Kerstmis komt eraan, die de tijd Vrede uit moet stralen.

Goeie moed.

Kusjes van Carine

Gepost door: Carine Naessens | 15-12-14

Reageren op dit commentaar

Veerleke

Ik blijf geloven in het terugvinden van die kaartjes . In ook de slechtste mens zit er toch een beetje medeleven . Natuurlijk moet de vinder wel de krant lezen ! En als het nu een toerist was ? Misschien nog middelen inschakelen om het terug te vinden.

Prettige feesten en een verrassing ... Een pakje met de kaartjes in de brievenbus !!

Gepost door: Laloo bernadette | 16-12-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.