19-12-15

Kerst

Kerst komt eraan... De gezelligheid troef. Ook bij ons in huis. Maar enkel omdat het gezellig is, en om mijn zoontje dit door te geven. Binnenin sterf ik. Ik hou niet van die moreel verplichte toestanden, de gemaakte liefdoenerij,  het "vrede" wensen aan iedereen terwijl er gemoord wordt, niemand nog respect toont voor de ander in dagelijks leven ( zie maar naar het verkeer, of ga es shoppen zonder ijzeren "hielen",... ), ieder leeft voor zichzelf en wie dat niet doet en leeft om anderen te helpen de cementen muur van heel dichtbij leert kennen.

"Zalige kerst", terwijl zoveel mensen zelfs geen centjes hebben om dat te vieren, anderen zich eenzaam en alleen voelen. Voor velen is dit geen "mooie" tijd, maar 2 weken waar ze "door moeten", al hun moed moeten samenrapen, en een maskertje van "geluk" opzetten, omdat dat zo hoort.

Mijn - recht uit het hart - kerstwens :

Dat mensen beginnen inzien dat :

Een leven echt veel rijker is als je het kan delen met anderen. 

Dat het stoppen aan een zebrapad om iemand over te laten je dag kan goed maken, een deur openhouden voor een oudje, een simpele goeie morgen aan een passant, iemand een gemeend complimentje geven... je een - helemaal gratis - lach op je gezicht kan toveren en je goed kan doen voelen voor de rest van de dag. 

"Geen tijd" hebben dikke zever is... Als je voor een begrafenis kan tijd maken, kan dat ervoor ook voor prettiger zaken... 

" Doen alsof" een grote energievreter is die je beter elimineert en eerlijk jezelf zijn soms veel meer loont...

Dat 's morgen je ogen opendoen en het genieten van een nieuwe mooie dag niet iedereen weggelegd is...

Kortom, dat mensen weer mensen worden.

Simpel... 

Aan iedereen die hier alleen door moet, wens ik de moed het ook dit jaar weer aan te kunnen, of beter : dat het dit jaar es niet hoeft! <3

 

Prettige niet-eenzame, warme, eerlijke kerst... voor iedereen... xxx

 

 

11:08 Gepost door Véke in Blog | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Véke

Prachtig , recht uit het hart, oprecht zoals jij bent .Je hebt alles verwoord wat ik al elk jaar zeg en denk . Voor jou en je zoontje wens ik heel veel liefde, rust, beterschap met de gezondheid en plezier in wat je doet en wil doen en geluk.

Dikke feestknuffels

Gepost door: Nadine Devacht | 19-12-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.