11-02-16

Medrol : not an option for MY body...

Ik wou extra energie... Dacht dat't kon, met een "pilletje"... Killroy's oren afgezaagd... Medrol gekregen, die zou meer energie geven, zo kon ik Kyran nog een fijne vakantie bezorgen: wat bakken, es naar de Zonnegloed, een uitstapje naar een vriendin die lammetjes heeft in haar schapenboerderijtje en misschien zelfs nog es een filmpje in de cinema.... Dat was hard "buiten de waard" gerekend.

Vanaf dag een van inname leek het beetje energie in mijn lijf te worden weggezogen, na het nemen van een halfje 's morgens. Mij er nog niet van bewust dat het aan de meds lag, nam ik de dagen erop een hele, zoals voorzien... Na drie dagen viel "mijn eurooke". Die pil was me ziek aan het maken. Van een halfje, twee hele en weer een halfje ( waarna ik meteen ben gestopt met de medrol nog in te nemen ) had ik spierpijn over gans mijn lijf, waardoor geen enkele houding nog comfortabel was. Elk miniscuul sprietje energie was verdwenen. En ook mijn maag kreeg slaag : zelfs 's nachts werd ik wakker van de pijn... Onhoudbaar. Zo onhoudbaar dat ik gisteren echt een mentaal en fysiek hoopje ellende was, en ik mijn hartsvriendin heb opgetrommeld ( ik laat niet zomaar iedereen mijn ellende zien... ) om me gezelschap te houden. 

4 dagen zetel... Door een foute beslissing... Ik kan mezelf wel slaan. Mijn fout dat mijn negenjarige 4 dagen "zetelliggen" kreeg ipv vakantie. 

Het duurde lang eer ik het snapte dat het aan de pillen lag. Hevige rugpijn en bekkenpijn, spierspasmen, maagkrampen...Tot ook mijn huid begon pijn te doen, en ik besefte dat ik tijdens chemokuren ook medrol - intraveneus dan - kreeg toegediend en ik toen ook heel veel spierpijn, zenuwpijnen en heel erge huidpijn heb gehad. Toen wist ik dus ook niet beter, en schreef die toe aan de chemokuur. Maar na de voorbije dagen ben ik er vrijwel zeker van dat dus de medrol de boosdoener moest zijn geweest. Eerstvolgende vraag aan Killroy dus... En geen medrol meer voor mij!!! Elk lijf is dus duidelijk anders, en het mijne protesteert heel hard, te hard.

Deze nacht - na twee dagen met de medrol te zijn gestopt - voor de eerste keer niet wakker geworden van de pijn, ( maar van de buren, lol :D ) en momenteel al een pak minder pijn dan de voorgaande dagen. Ook de energie zit toch een klein tandje omhoog... In die mate dat ik na drie stappen doen niet meer buiten adem ben, en weer wat kan bewegen. Mijn vermoeden lijkt dus toch te kloppen... 

Mijn lijf is anti- medrol... Of anti-cortisone... Een ding is zeker : et komt mijn lijf niet meer in, en ik ga zeker nagaan bij Killroy over het hoe en wat hierover.

 

 

 

 

12:00 Gepost door Véke in Blog | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Véke
Zo te zien is Veerle Demuynck de beste arts!
Die met of zonder tijd ervaart wat er in Véke omgaat.
En die enorm meeleeft met het kinderhart van Kyran!
Dat weet ik héél zeker al ken ik je (nog)niet persoonlijk!
Ik wens je dan ook veel moed om "door te gaan"
Rita Carpentier

Gepost door: Rita | 11-02-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.