15-04-17

Paasvakantie en co

Zaterdag vandaag... De paasvakantie zit er bijna op. Blij dat we in de krokus pakten wat we konden, want de laatste weken loopt het niet zo super en soepel.

Er waren de verschillende onderzoeken om te kunnen deelnemen aan een studie in UZ Gent, waarvan nog eentje te gaan komende woensdag zodat de studietrein ook kan vertrekken. Er was het gesukkel met pijnstillende medicatie die maar niet op punt geraakt met dus bijhorende ongemakken... Van vermoeidheid naar pijnmomenten die onhoudbaar werden, naar geen pijn maar dan wel weer zetel en emmer als gezelschap... 

Bovenop dan nog eens wat onnodige prive-perikelen die het allemaal nog zwaarder deden doorwegen en waar we nu - uit noodzaak - zware beslissingen hebben in genomen, vooral omdat ze niet alleen extra problemen voor mij meebrachten, maar ook mijn zoontje betroffen. Een wijze les : als je een kind niet wil kwetsen, doe dan vooral hetgeen hij het liefst ziet in de wereld geen pijn, want zoiets doe je nooit ongestraft. Een kind is namelijk de strengste rechter... 

Veel uitstapjes zaten er dus niet in, al hebben we geprobeerd wat we konden en zijn we er toch in geslaagd nu en dan toch iets gedaan te krijgen, waar we best wel ook blij om zijn. 

Een heerlijk onverwacht etentje in Captain Cook na het meepikken van een paar prachtige openluchtheatervoorstellingen tijdens De Gevleugelde stad Ieper deed ons ferm veel deugd. Mama betaalde achteraf een paar dagen de rekening, maar het kon ons niet meer worden afgenomen...

Samen een filmpje meegepikt dankzij Tegoare Ieper die zorgde voor gratis inkom en vervoer naar Kinepolis. The beauty and the beast hebben we dus ook weer gehad! Supermooi! 

Ik ben wss alweer een paar zaken vergeten, aangezien de laatste dagen net iets tè heftig waren, maar gisteren was het voor ons een namiddag en avond om nooit meer te vergeten... Een "top of the bill" verrassing van een schat van een "madam" !!! ( sorry, Mieke, ik weet je dat je geen madam wil zijn, maar deze "madam" heeft een heel andere betekenis! ;) ) 

We werden om 14u30 thuis afgehaald... Ikzelf met een klein hartje, want ik was nog steeds niet al te best. Een lieve babbel van mijn "kleine" broer had me wel wat opgebeurd die morgen, ondanks de pijn. 

Nu, ik dwaal weer af. We gingen richting mijn roots : Sijsele. Waar we na maanden eindelijk nog es bij mijn Tanteke ( van bijna 96!!! ) en mijn Peter ( ookal boven de 90 ) langskonden... Het gezicht vol ongeloof alleen al was super!!! Daarna kregen we in het machtig mooie gezinnetje een heerlijke speltpasta voorgeschoteld, die ons enorm smaakte, kyran at zelfs twee volle borden leeg!!! 

En dan, nog es een verrassing van formaat : tot aan de deur van het Brugse concertgebouw toe wist ik dus van niks. ( Mijn sloeber van een zoon dus wel! ) Ik was zelfs nog nooit in dat gebouw binnen geweest... Dan kreeg ik een ingangskaart in de hand gestopt : eentje die toegang gaf tot een concert van de kersverse "liftoff" Tamino. Wie had ooit gedacht dat ik nog een live concert zou mogen en kunnen meemaken??? En tegelijkertijd ook weer een mijlpaal voor Kyran mocht meebeleven : Zijn allereerste muziekconcert ooit!!! En wat een kerel : Hij heeft niet enkel een stem die alles aankan, maar heeft een persoonlijkheid om "u" tegen te zeggen!!!  Een lieve, bescheiden jongeman met een prachtige uitstraling, en wat mij betreft een serieuze carrière voor de boeg! Toen we na het optreden een handtekening kregen en met hem op de foto mochten, en ik hem vertelde dat het Kyrans eerste concert was, keek hij Kyran aan en zei ( met mooi gebaar ) "Wat een eer voor mij"... Je kan je dat gezichtje wel voorstellen van het ventje : en meteen ook een meter groter!!! ;) 

Lieve Mieke, Stefan en kids : dikke dank je wel om ons dit te laten beleven... Ik denk niet dat jullie beseffen wat dit voor ons heeft betekend... 

Ook aan Tamino - die onze situatie niet kent - een dikke vette pluim om het van eerste optreden van mijn hartje zo'n onvergetelijk mooi moment te maken, met handtekening, foto, alles erop en eraan!!! 

Hopelijk kunnen we van de laatste dagen van de vakantie nog wat genieten, en voor ieder van jullie : maak er een mooi Paasweekend van, en vergeet niet : 

 

CARPE DIEM 

13:54 Gepost door Véke in Blog | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |